آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) به دنبال یک سیارک در فضا است که می تواند اقتصاد جهان را دگرگون کند و اما این سیارک عجیب چرا اینقدر مورد توجه قرار گرفته است؟
ناسا سیارکی موسوم به سایک ۱۶ (Psyche 16) را به دقت زیر نظر دارد. این سیارک که ۲۱۰ کیلومتر قطر دارد بر خلاف بسیاری از سیارک ها که اجرام سنگی یا یخ زده هستند، کاملا فلزی و از آهن و نیکل تشکیل شده است و از این نظر میتوان آن را معدن عظیمی از ارزشمندترین فلزات مورد نیاز در زمین توصیف کرد.
تخمین زده میشود این سیارک حاوی مقادیر عظیمی آهن به ارزش غیرقابل تصور ۱۰ هزار کوادریلیون (۱۰۱۵) دلار باشد. از این رو برآورد شده که اگر به فرض بتوان این شهاب سنگ را به زمین آورد، اقتصاد جهانی که بالغ بر ۷۸ تریلیون دلار ارزش دارد، سقوط خواهد کرد.
فاصله این سیارک تا زمین، ۳ برابر دورتر از خورشید است. ماموریت روباتیک سایک در سال ۲۰۲۳ آغاز می شود و فضاپیما در سال ۲۰۳۰ به آن خواهد رسید.
از زمانی که کشف این سیارک و ذخایر عظیم آن در دنیا خبرساز شده، بسیاری نگران آن بودهاند که با انتقال ۱۶ Psyche به زمین، تمامی معادلات اقتصادی این سیاره به هم بریزد.
لیندی الکینز-تانتون از دانشمندان ارشد ناسا و رئیس دانشکده زمین و اکتشافات فضایی دانشگاه آریزونا میگوید:۱۶ Psyche تنها جرم شناخته شده نوع خود در منظومه شمسی است، به طوری که بشر می تواند با بررسی فضای بیرون این سیارک، هسته درونی آن را بررسی کند. تانتون همچنین گفت: «حتی اگر قسمت کوچکی از آن را به زمین بیاوریم چه میشود؟ میتوانیم ذخایر زمین را کنترل و مشکل منابع فلزی زمین را برای همیشه حل کنیم. البته این هنوز در حد یک فرضیه است».
منبع:
https://www.nasa.gov/press-release/nasa-selects-two-missions-to-explore-the-early-solar-system
https://sese.asu.edu/research/psyche
https://theskylive.com/psyche-info
http://www.mehrnews.com/news/3988895/ناسا-این-سیارک-را-به-زمین-نمی-آورد
https://en.wikipedia.org/wiki/16_Psyche
مهندس رشید